Uitslag NK Masters 6 t/m 8 mei in Eindhoven (50)

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei werden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Open Nederlandse Master Kampioenschappen gezwommen. In het bad, waar over twee jaar ook de Europese Master Kampioenschappen gehouden zullen worden, kwamen namens zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 Roel vd Kleij en Sandra Schellekens aan de start.

Sandra wist twee medailles te behalen. Op vrijdag zwom ze de 800 meter vrije slag. Ze ging iets langzamer van start dan tijdens de Swimcup een maand geleden, maar daardoor kon ze het tempo in het tweede deel van de race beter volhouden. Ze eindigde boven haar persoonlijke record, maar was wel zes seconden sneller dan tijdens de Swimcup. Daarmee behaalde ze, net als vorig jaar, de bronzen medaille in de categorie 25-29 jaar. Bijna zes uur later stond de 200 rug op het programma. Het was alweer 3,5 jaar geleden dat Sandra deze afstand voor het laatst in een 50-meterbad zwom. Tijdens deze NMK eindigde ze in haar tweede tijd ooit als vierde. Een dag later eindigde ze op de 400 vrij als achtste. Op de 50 vlinder zwom ze naar haar derde tijd ooit en eindigde ze als zestiende. Op de slotdag stond de langste afstand geprogrammeerd, de 1500 meter vrije slag. Het was 'pas' haar tweede 1500 vrij van het seizoen, en dus startte ze voorzichtig. Daardoor kon ze het tweede deel van de race beter volhouden dan in december in Veghel (25-meterbad). Sandra was slechts 0.02 seconde langzamer dan vijf maanden eerder. Ze behaalde na het brons op de 800 vrij, een zilveren medaille op de 1500 vrij. Zondag kwam de 26-jarige hoofdtrainster van de wedstrijdploeg ook aan de start op de kortste afstand, de 50 vrij. Sandra sprintte naar een knappe zesde plaats en bleef slechts 0.2 seconde boven haar beste tijd. Op de afsluitende 100 vlinder eindigde ze eveneens als zesde.

Roel vd Kleij kwam uit in de categorie 20-24 jaar en ging vijf keer van start. Op de 50 vlinder verbeterde hij het masterrecord wat op naam stond van Frank Hovenier met ruim een seconde en eindigde hij als zestiende. Op de 100 vrij opende Roel erg snel (reactietijd 0.57) en verbeterde het masterrecord van Frank met bijna vier seconden. Hij eindigde als dertiende en zwom voor het eerst in drie jaar weer onder de minuut. Zijn derde afstand van de dag was de 100 rug, waarop hij slechts een halve seconde boven zijn 50-meterbad pr zwom. Hij zwom daarmee naar plaats elf. Op de slotdag zwom Roel net als Sandra de 50 vrij en 100 vlinder. Roel eindigde op de vrije slag sprint naar als vijftiende. Op de vlinderslag zwom hij naar een nieuw masterrecord. Hij was een fractie sneller dan een maand eerder tijdens de Swimcup en tikte als zestiende aan.

Uitslagen

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'